Exista atat de mult CO2 in atmosfera, incat plantarea copacilor nu ne mai poate salva

Nu exista suficient spatiu pe Pamant pentru a planta cantitatea de copaci care sa previna incalzirea globala cu 3.6 grade Fahrenheit. Oamenii emit 30 – 40 miliarde de tone de dioxid de carbon in atmosfera, in fiecare an. Daca o sa continuam, Pamantul va continua sa se incalzeasca pana cand nu vom mai putea avea acelasi stil de viata.

Asadar, ce putem face legat de aceste situatii?

Majoritatea oamenilor de stiinta sunt de acord ca ne trebuie o metoda pentru a capta macar o parte din CO2-ul eliminat in atmosfera. Copacii folosesc CO2 pentru a creste, eliminand, la schimb, oxigen. Astfel, plantarea copacilor ar fi o solutie foarte buna, insa studiile arata ca pur si simplu nu putem creste suficienti copaci pentru a face fata acestei situatii.

Mai mult, ar insemna sa acoperim intregul continent american cu copaci, doar pentru a captura 10% din emisiile de CO2 pe care acestia le emit, aceeasi situatie aplicandu-se si la celelalte continente. Pur si simplu nu exista suficient spatiu pe Planeta pentru a sustine si nevoia de mancare a plantelor, dar si emisiile de CO2. Cu alte cuvinte, daca incercam sa eliminam problema emisiilor, multe persoane ar muri de foame.

Emisiile globale de carbon de la combustibili au fost, in 2014, 9.795 gigatone, cu 0.6% mai mult decat in anul precedent. Incepand cu 2015, s-a inregistrat un declin al emisiilor, insa nu suficient pentru a inlatura posibilitatea unui viitor foarte sumbru. In 2019 s-au dat deja comunicate din partea oamenilor de stiinta care anunta ca emisiile au crescut iar, inregistrandu-se noi recorduri in ceea ce priveste nivelele incalzirii globale. Aceste recorduri sunt sustinute atat de catre consumul de combustibil, cat si de despaduririle masive din ultimii ani.